קבוצות. סטיקרים. סטטוסים. ערוצים וכל מה שאנשי חינוך חייבים להכיר
קבוצות וואטסאפ ובכלל ההתנהלות הדיגיטלית של התלמידים, הפכו להיות חלק בלתי נפרד מהשגרה החינוכית. היתרונות ברורים, אבל מה הסכנות והאתגרים בצורת התקשורת הזו?
בהרצאה זו נעסוק בתפקיד המורים בקבוצות הוואטסאפ של התלמידים, אם בכלל יש תפקיד כזה? או שזו צריכה להיות נחלתם של ההורים בלבד?
בהרצאה נחקור את הקשיים וההזדמנויות שהתפקיד הדיגיטלי החדש מציב בפני המורים, במטרה לבנות את הקווים המנחים שיאפשרו התנהלות מיטיבה.
היכרות עם הדילמות הנפוצות שיצופו או שכבר נוכחות, עם הכניסה המאסיבית של השימוש בוואטסאפ. מה עושים שלא לכולם עדין יש מכשירים? האם לאפשר קבוצות מצומצות מעבר לקבוצה מרכזית? ועוד!
סכנות שחייבים להכיר
אומנם זה לא בתחום האחריות הישיר של המורה, אבל כפי שבבי"ס מחנכים לזהירות בדרכים, חשוב לחנך ולהנחות לזהירות ברשת, ובפרט באפליקציה, למשל:
איך לחסום צירוף לקבוצות עם זרים?
ואיך להגן על הפרטיות של השיתופים?
מול מה אנחנו מתמודדים?
נבחן ברמה הפסיכו-בילוגית את השלכות השימוש של התלמידים בתקשורת דיגיטלית, ובפרט בוואטסאפ. מה המחיר ההורמונלי שהם צפויים לשלם?
ואיך אפשר לאזן אותו בחזרה?
חוקי הבסיס
איך ללוות את הקבוצה המרכזית (במידה ונפתחת כזו), מה החוקים שחייבים להיות מוגדרים בה? ובכלל מה החוקים המומלצים לכל קבוצה כדי לשמור על שיח הולם, נעים ובריא לגוף ולנפש.
למי זה מיועד? לצוותים חינוכיים המלווים את השימוש הראשוני של התלמידים בוואטסאפ. לאנשי חינוך שמעוניינים להיות "כתובת" עבור תלמידיהם ולהוביל את התקשורת בצורה חינוכית וממוקדת. למורים ומדריכים שרוצים להיות דמויות משמעותיות עבור התלמידים גם בזירה הדיגיטלית.
מי מעביר את הטוב הזה?
הדר בן ציון גוטמן
מנהלת האצטרובל הכחול
2 ילדים | 2 סמארטפונים | מעשנת 2 סיגריות בחודש.
לפני 7 שנים הצטרפתי ליעל מן שחר במסע המחקר של הפסיכולוגיה של הטכנולוגיה, במקור כדי לכתוב לה את תוכנית התלמידים.
למדתי פסיכולוגיה ואימון ועסקתי בעולמות החינוך הבלתי פורמליים, אבל כשגילתי את כל הממצאים על השפעות הצריכה הדיגיטלית, ובייחוד שהבנתי כמה הם לא נחלת הכלל – החלטתי לעזוב הכל ולהתעסק רק בהפצת הידע מגילאי היסודי ועד למנהלים הכי בכירים במשק.
אמא לליאור והילה, מפרידה את הסמארטפון העסקי מהפרטי ומעשנת 2 סיגריות בחודש. זה בסדר לדעת את הסכנות והנזקים ולעשות משהו בכל זאת, הבעיה עם המסכים- זה שמרבית הסכנות, נכון ל2025 הן עוד בצללים ולא מספיק מדוברות.