התוכנית הראשונה והיחידה מסוגה המלמדת תלמידים זווית חדשה (ומדעית) על ההשפעה שיש
לחיבור בין אדם לטכנולוגיה. למה הם צריכים לדעת על הורמונים? כדי להבין את השפעות הטכנולוגיה
נושא ניהול הטכנולוגיה עלול לעורר אנטיגוניזם בקרב תלמידים ש"המבוגרים באים לקחת/ לאסור
עליהם להשתמש בטכנולוגיה". דרך היכרות הביולוגית עם כל הורמון, אנחנו לומדים למה הוא "יצא מאיזון' בעקבות המפגש שלו עם הטכנולוגיה ואיך אפשר על ידי פתרונות פשוטים ופרקטים לצרוך את הטכנולוגיה ולהשתמש בה בצורה בריאה ופרודוקטיבית.
תלמידים שיוצאים מהתוכנית לומדים לשלוט בטכנולוגיה במקום שהיא תשלוט בהם.
היתה לי הזכות לעבוד עם יעל, הדר, וצוות "מעבר לדיגיטל"כמחנכת כיתה ז . מבחינתי כמחנכת, כאדם- זו תוכנית חובה לכל תלמיד.ה בישראל ובעולם! בשעורים מאוד ממוקדים, מאוד יצירתיים שמשלבים תכנים ברמה מאוד גבוהה עם שיטות הוראה ולימוד חדשניות, יצירתיות שיכולות "לתפוס" את בני הנוער ולהעביר את המסר- עברנו מסע משותף.יעל והדר יודעות לתקשר עם בני הנוער "בגובה העיניים", לפוגג את החשש וההתנגדות שלהם שאולי מגיעים מבוגרים שמתנגדים לטכנולוגיה ולקידמה. להפך! עם קלילות והומור המסרים ברורים:הטכנולוגיה איתנו, היא חלק מחיינו והיא תלך ותשתכלל, ולנו (מילדים, נוער ועד למבוגרים) כדאי ללמוד איך לעבוד איתה בצורה מיטבית, באופן ששומר על עצמנו, על היומיום שלנו, על תשומת הלב שלנו, הריכוז והבריאות שלנו.עבורי העבודה של "מעבר לדיגיטל" היא החזית של החינוך, של המאבק שלנו המבוגרים על האנושיות ושליטה שלנו כיצורים תבוניים על הטכנולוגיה, ולא להפך. בקורס לא מועבר רק ידע אלא ניתנים כלים פשוטים לתרגול וליישום.ההורים היו חלק מהתוכנית, וזה חלק מהייחוד והעוצמה שלה.שנה אחרי שסיימנו את הקורס ילדי הכיתה עדיין התייחסו למה שלמדנו , והודו לי לנו בבית הספר שהבאנו את "מעבר לדיגיטל" אליהם.
צוות ההדרכה של התכנית היה מאוד מקצועי, מיומן וידע להתאים את התכנים החשובים לרמת הילדים. במפגשים היו הרבה חידושים, גילויי סקרנות ואמצעי המחשה מעולים!!!
הילדים חוו ארבעה מפגשים. המינון היה טוב ואיפשר תהליך מעמיק וחא חד פעמי.
הורים דיווחו לנו שהילדים הגיעו הביתה ושיתפו בתכנים, הפנימו אותם ויצרו שיח על השימוש המושכל בטכנולוגיה.
איכות ההדרכה היתה ברמה מאוד גבוהה, הילדים המתינו בציפיה ובסקרנות למפגש הבא.
כולנו מתמודדים עם הטכנולוגיה ומבקשים לצרוך את היתרונות הרבים ולצמצמם ככל האפשר את הנזקים המשמעותיים שמתפתחים משימוש לא מושכל.
מכיון שזהו כלי מרכזי ומשמעותי בחיי הילדים יש חשיבות עליונה לחשוף אותם למעלות ולסכנות ובעיקר לתת להם כלים מאוד ברורים ומעשיים לצרוך נכון את הטכנולוגיה.
בבית ספרנו התהליך היה רחב וכלל את המורים וההורים, וברמה הבית ספרית יש המשך עבודה בנושא לגיבוש אמנה בית ספרית שתכלול ילדים ומבוגרים.
כשם שיש חינוך לזהירות בדרכים, שיעורי תאוריה ונהיגה לפני ש"מקבלים את המפתחות" לרכב, כך נכון וחשוב שמידע על שימוש בטכנולוגיה יהיה נוכח בעולם הילדים באופן מובנה.
בעתיד צריך אפילו לחשוב על שעה שבועית במערכת...
הילדים היו מרותקים , מאוד התעניינו ושיתפו פעולה, חזרו הביתה עם ענין לשתף ההורים, ענין אותם לעשות את משימות האתגר שקיבלו ואפילו הצטערו כשארבעת המפגשים הסתיימו.
גותיקה במערכת החינוך, חייבת לציין שרמת התוכן וההדרכה היו איכותיות ביותר , הנושא שעוסק בתוכן רציני מדעי הונגש לתלמידים באופן ידידותי שהיה קל להתחבר אליו.
הדרך בה מועבר המידע גורם לתלמידים באופן מאוד בהיר וראציונאלי לקחת אחריות על חייהם והתנהלותם ולהבין ממקום אחראי ולא ממקום מפוחד מאמא אבא או ביהס, שנכון ושווה להם לנהוג באחריות בשימוש בטכנולוגיה דרך ההבנה כיצד השימוש משפיע על התנהגותם.