מבינה אנושית לבינה מלאכותית: כלים שימושיים בדרך לעתיד טכנולוגי בריא.
סטיב ג'ובס אמר ש"לטכנולוגיה יש ערך רק כשהיא ניתנת לאנשים. אם יש לך אמון באנשים, הם יעשו עם הטכנולוגיה דברים מדהימים ". זו הסיבה שאני חושבת שג'ובס היה מעביר את ההרצאה הזו בעצמו, אם הוא היה בחיים. במפגש הזה אציע דרך התבוננות חיובית על המציאות החדשה בה אנחנו חיים כשהמסר המוביל הוא שאפשר להתחבר לטכנולוגיה בטוב אם רק נבין את ההשפעה שלה.
ניהול שפע דיגיטלי הוא מפתח לחיזוק יכולות הליבה של המאה ה-21 :
היכולות החשובות ביותר בעולם היום הן – גמישות מחשבתית, יצירתיות, יכולת עיבוד מידע וחיבור אישי (אמפתיה). בואו ללמוד איך צריכה מודעת של מסכים תעצים ותשבח את היכולות האלו ואפילו תמנע שחיקה שלהן ביום יום.
הבנת השינויים הפסיכולוגיים של האדם בעידן דיגיטלי – צעד ראשון והכרחי :
העידן הדיגיטלי הביא לנו שפע של פרדוקסים, אולי המוכר ביניהם הוא זה שמצביע על העובדה שאנחנו מחוברים כל הזמן אבל גם מנותקים לגמרי. בואו נצא למסע בין פרדוקסים פסיכולוגיים, דרכו נעמיק את ההבנה שלנו על התהליכים שמתרחשים בעולם, נלמד איך לתחזק את הבריאות הרגשית שלנו ונתכונן יחד לעתיד הטכנולוגי.
בגיל 6 יעל עלתה על במה בפעם הראשונה במסגרת מקהלת בי"ס וכבר אז היה ברור לכולם שבמה היא חלק בלתי נפדר מהDNA שלה.
במשך כל שנות בית הספר יעל לקחה חלק פעיל בשירה ומשחק ובתיכון עברה גם לצד של בימוי והפקה שהצטרפה למגמת הקולנוע של בית הספר. גם בצבא יעל עסקה בעולם הצילום ויצירת תכנים. מיד לאחר הצבא יעל חזרה לגור בקנדה (שם גם גרה תקופה בילדותה) ונרשמה ללימודי קולנוע וטלוויזיה ועבדה בהפקות סרטים מזדמנות.. אבל אמא של יעל העדיפה לעודד אותה לפנות ללימודים "רציניים" יותר ולהכניס את עולם הבמה למצב תרדמת זמני לטובת פיתוח מסלול 'רציני יותר' (או ככה לפחות היא קראה לזה). יעל השתכנעה ועברה ללמוד פסיכולוגיה באונ' הפתוחה. ההתאהבות בתחום ובעולם המחקר הייתה מיידית. הלמידה נמשכה כ8 שנים וכללה גם תואר שני. כעשור לאחר סיום תקופת לימודי האקדמיה יעל בנתה עולם צבעוני (בעיקר כחול) ומרגש משלה שמבוסס גם על הידע האקדמי הרב שצברה וגם על האהבה הגדולה לבמות ויצירת תוכן.
אולי נתחיל מחידוד של 'מה זה לא' : זה לא "הרצאה", זה לא "הצגה" וזה גם לא "מופע בידור".
אז מה זה כן? 'מופע תוכן' זה למעשה טביעת אצבע ייחודית של יעל מן שחר.
זה התחיל לפני כמעט עשור כ'הרצאות סטנדרטיות' ..אבל עם הזמן והניסיון זה הפך ל'מופע'.
המופע מכיל את שלל ניסיון החיים הייחודי שיש ליעל, כמו למשל: לימודי קולנוע, ניסיון של 3 עשורים על במות (כולל רקע בסטאנדאפ), חקר קשב של קהלים בעידן הטכנולוגי ולימודי אומנות הדיבור. כל אלו ועוד הניבו את התוצר שנקרא: מופע תוכן.
מופע תוכן = הרצאה שמכילה את הרכיבים הבאים :
התבססות על מידע אקדמי בלעדי ופורץ דרך
ידע חדש ומרהיב שמתעדכן כל 6 חודשים
כלים יישומיים לשיפור איכות החיים
א. תנאים - כמו בכל מופע בעולם גם פה המופע מתאים לרוב לקהל המכיל 70+ משתתפים. וכמו מופעים אחרים נדרש במה ותנאי סאונד תאורה בסיסיים כדי לקבל את החוויה הייחודית והשונה מהרצאות קלאסיות.
ב. קהל - קהל שמחפש שילוב של תוכן ייחודי, מלמד ומעשיר במיוחד עם הגשה מפולפלת ומבדרת.
ג. אירועים - מומלץ בעיקר לאירועים גדולים, כנסים, ימי כיף ועוד. לרוב המזמינים שלנו מנצלים את האקס פקטור של המופע תוכן לשיבוץ בשעות מאתגרות, כמו: אחרי א.צהריים או רגע לפני שנגמר האירוע וכולם כבר להוטים לעזיבה.
45-60 דקות.
בטח ! באצטרובל הכחול פותחה שיטה ייחודית ובלעדית להנחיה דרך מסך, הנשענת על המסקנות הכי עדכניות של מחקרי קשב, ככה שההרצאה ה'זומית' לא נופלת מהפרונטלית ומשלבת הרבה פירוטכניקה שאין בהרצאה הפיזית.
כן! אבל אם קראת את השאלה של מה זה 'מופע תוכן' אז בטח כבר הבנת שהמופע בגרסה הפרונטלית מתאימה לקבוצות גדולות באולמות עם ציוד מתאים.
מיקרופון, מקרן, סאונד למקרן, מחשב צמוד למרצה, אולם מכובד.
יעל הופיעה בכמה מהכנסים השנתיים שערכנו במסגרת פעילות אתר תעשיה.קום.
הסיבה שהזמנו את יעל שוב ושוב הייתה שהיא מרתקת, מחדשת, ותמיד גונבת את ההצגה עם הרצאות מעוררות השראה והמון מחשבה.
בלי קשר לכנסים שערכתי, יצא לי לראות את יעל עוד מספר של פעמים בשנים האחרונות, והנוכחות שלה על במה היא בלתי נשכחת ואין ספק שיש לה משהו שפשוט אין למרצים אחרים.
במסגרת כנס Commina בחרנו ביעל, להגיע ולהעביר הרצאה ל 130 משתתפי הכנס. אין ספק שהבחירה היתה נכונה. ההרצאה היתה מעוררת השראה, מקצועית, מצחיקה ומדוייקת לקהל.
הפידבקים שקיבלנו היו: "העשרתי ונוגע. אני חושבת שזו הייתה משבצת מעולה", " חוויתי, מצחיק, מלמד פותח את הראש, אחר, מעניין ונותן טעם של עוד", " התוכן היה מדויק ומטריד ברמה אחרת".
תודה על ההזדמנות, ההשראה וכמובן הלמידה.